top of page

Wat zijn Salt en Pepper diamanten?

Bijgewerkt op: 12 feb. 2020
Salt en pepper diamanten hebben insluitsels en onzuiverheden in verschillende kleuren, meestal zwart en wit.

De zwarte insluitsels, pepper, zijn van koolstof. Diamant wordt gevormd door een proces diep in de aarde waarbij koolstof onder hoge druk uitgekristalliseerd tot diamant. De zwarte koolstof insluitsels die je ziet zijn niet uitgekristalliseerd.

De witte onzuiverheden, salt, zoals vlekken, veren, scheurtjes, wolken zijn de groeilijnen van een diamant.

Grijze diamanten

Deze diamanten hebben een prachtige mix van zwarte en witte spikkels, doorschijnendheid of ondoorzichtige effen kleuren. Ze hebben de neiging om zijdezacht grijs te lijken. Vandaar ook de naam grijze diamant.

Zelfs rode en gelige insluitsels komen voor, die worden veroorzaakt door andere mineralen.


Schoonheid van de imperfectie

De schoonheid van salt and pepper diamonds is dat geen twee hetzelfde zijn. Daarom zijn peper en zout diamanten niet ingedeeld zoals traditionele diamanten.

De 4C's ( cut, clarity, colout en carat weight ) komen hier niet om de hoek kijken.

Salt en pepper diamanten zijn ruw en rauw, puur en ongedwongen. Ze stralen een echtheid uit, dit mooie geschenk van de natuur is voor jou.


Eco-vriendelijk

Als je zoals ik om de natuur geeft, zal je blij zijn te weten dat salt en pepper diamanten veilig en groen zijn. Ze zijn niet schadelijk voor het milieu of beter nog, het mijnbouwproces is minder belastend voor het milieu in vergelijking met standard diamanten.


unique

Omdat ze minder zeldzaam zijn dan diamanten met een grote helderheid, zijn ze ook betaalbaarder dan de witte diamanten, maar hebben wel dezelfde duurzaamheid en hardheid. Door zijn insluitsels is elke steen unique, zoals jij.

Ben jij ook zo'n fan van zout en peper diamanten en wil jij ook graag zo'n bijzondere diamant in een sieraad verwerken? Speciaal voor jou ontworpen, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak en volg me op sociale media.


 bottom of page